Blog

Powerdot krijgt €165 miljoen groene financiering om de uitrol van oplaadpunten voor elektrische auto’s te versnellen

4 min

Powerdot

Powerdot Secures €165 million Green Financing to Accelerate EV Charging Point Deployment

Powerdot, Europa’s grootste uitbater van oplaadpunten voor elektrische auto’s, verkondigt €165 miljoen aan groene financiering te hebben verkregen van ABN Amro, BNP Paribas, ING, MUFG Bank, Santander en Société Générale. Deze financiering dient om zijn ambitieuze doel – het verder uitrollen van ultrasnelle oplaadpunten – aanzienlijk te versnellen.

Deze financiering vormt een cruciaal moment in de missie van Powerdot om de infrastructuur voor elektrische wagens in heel Europa te verbeteren en de overgang naar energieneutraal vervoer te bevorderen. Bovendien heeft Powerdot tot nu toe meer dan €465 miljoen aan financieringsverbintenissen binnengehaald, wat de standvastige groei van het bedrijf in de verf zet en het aanhoudende vertrouwen van investeerders verzekert.

Elke deelnemende bank heeft collectief getoond hoe sterk ze betrokken zijn bij de ondersteuning van duurzame initiatieven en bij de ontwikkeling van groene infrastructuur. Het feit dat meerdere banken deelnemen, bevestigt het wijdverspreide vertrouwen in Powerdots visie en operationele capaciteiten. Ook weerspiegelt het een gezamenlijke inspanning om aanzienlijke vooruitgang te boeken in de laadsector van elektrische auto’s.

Luís Santiago Pinto, medeoprichter en CEO van Powerdot stelt: “Deze aanzienlijke financiering is een bewijs dat onze financiële partners vertrouwen hebben in de visie en operationele capaciteiten van Powerdot. Met deze financiering zijn we klaar om onze implementatiestrategie te versnellen, waardoor we laadoplossingen voor elektrische auto’s naar meer Europese locaties kunnen brengen en een grootschalige overgang naar duurzaam transport kunnen ondersteunen.” Daaraan voegt hij toe: ”Powerdots ambitie en doelen voor de lange termijn stellen ons in staat om verschillende financieringsmethodes te verkennen. Met veel enthousiasme verwelkomen we ABN Amro, BNP Paribas, ING, MUFG Bank, Santander en Société Générale bij onze missie om duurzame mobiliteit te versnellen.

De groene financiering van €165 miljoen –  met nog eens €60 miljoen aan ongecommitteerde accordeonfaciliteit – kan Powerdots netwerk van oplaadpunten uitbreiden tot meer dan 3100 locaties in 2026, alsook de technologie en gebruikerservaring verbeteren en het team laten groeien en ontwikkelen. Deze groene financiering is gestructureerd volgens de Green Loan Principles gedefinieerd door de Loan Market Association en vormt een strategische mijlpaal die de toewijding van het bedrijf aan koolstofarme mobiliteit en innovatie weerspiegelt. Met deze investering is Powerdot in de positie om de leiding te nemen in de uitbouw van een duurzame en betrouwbare laadinfrastructuur, om de adoptie van elektrische wagens in goede banen te leiden en om bij te dragen aan een groenere toekomst voor iedereen.

Als onderdeel van deze financiering trad Santander op als enige financieel adviseur en coördinator van de groene financiering. McKinsey & Co. trad op als commercieel en technisch adviseur. Clifford Chance en PLMJ traden op als juridisch adviseurs van Powerdot. Gibson Dunn en Morais Leitão traden op als juridisch adviseurs voor de kredietverstrekkers en EY trad op als financieel en fiscaal adviseur en auditor.

Mis geen Powerdot-nieuws


Opladen op bestemming: een winnend model voor elektromobilisten en eigenaars van commerciële ruimtes

De rol van oplaadpunten voor elektrische auto’s in de toekomst van de detailhandel

De belangrijkste stappen bij het installeren van een oplaadpunt op de parking van een winkelcentrum

Hoe verlengt u de levensduur van de batterij van een elektrisch voertuig (EV)?